Dag van de Projectmanager: hoe Agile Scrum principes in de praktijk toepassen? Op 17 oktober vieren we de Dag van de Projectmanager. Dé gelegenheid om projectmanagement in de kijker te zetten en om als projectmanager de recentste innovaties in je vakgebied te leren kennen. Tijdens mijn keynote op deze dag neem ik je mee doorheen de Scrum en Agilefilosofie. Kom te weten hoe tools als GIT en Github, Github projects en Copilot jou helpen om deze filosofie in de praktijk toe te passen.

Agile Scrum voor multidisciplinaire ontwikkelteams

Ooit vielen de termen Scrum en Agile vooral in de wereld van de softwareontwikkelaars. Tegenwoordig ligt dit anders.  Steeds meer zaakvoerders en projectmanagers omarmen de voordelen van deze werkmethodes. Want de toenemende complexiteit van projecten en de nood aan flexibiliteit en snelle adaptatie, maken van multidisciplinaire ontwikkelteams de norm.

Deze teams bestaan niet enkel uit ontwikkelaars. Er zijn ook opdrachtgevers, business analisten, eindgebruikers en andere stakeholders bij betrokken. Wil je optimaal samenwerken en waardevolle producten creëren? Dan is het essentieel dat alle teamleden vertrouwd zijn met de Scrum- en Agilefilosofie.

Waarom Agile Scrum steeds belangrijker wordt bij projectmanagement

Agile betekent wendbaar. Pak je jouw projectmanagement volgens deze filosofie aan, dan lever je meer en sneller werkende producten aan om jouw klanten tevreden te stellen. Scrum is een manier om deze Agile filosofie toe te passen.

Dergelijke manier van werken biedt heel wat voordelen.

  • Verhoogde flexibiliteit en beter aanpassingsvermogen
    In een snel veranderende omgeving is het ontzettend belangrijk om snel in te spelen op nieuwe noden en prioriteiten van klanten. Agile Scrum bevordert een flexibele aanpak, waarbij prioriteiten continu geëvalueerd en bijgestuurd worden.
  • Betere samenwerking en communicatie
    Agile Scrum stimuleert open en transparante communicatie binnen het team. Zo stem je beter met elkaar af, zijn er minder misverstanden en kom je tot een efficiëntere samenwerking.
  • Kortere ontwikkelcycli en snellere time-to-market
    Door te werken in korte sprints met concrete resultaten, worden producten sneller op de markt gebracht. Dit vermindert de risico's en zorgt voor een continue stroom aan feedback om je aanbod te verbeteren en af te stemmen op de behoeftes van de markt.
  • Verhoogde betrokkenheid en motivatie
    Agile Scrum geeft teamleden meer autonomie en eigenaarschap over hun werk. Dit leidt tot een hogere betrokkenheid, motivatie en jobtevredenheid.

De juiste Agile Scrum tools kiezen

Om Agile Scrum succesvol te implementeren, is het belangrijk om de juiste tools te gebruiken. Github en Copilot zijn twee krachtige tools die perfect aansluiten bij deze filosofie.

  • Github is een platform waarop je de geschiedenis van je project op een gestructureerde manier kunt beheren en delen. De tool biedt mogelijkheden om samen te werken en toont je in welke fase van het project er problemen opduiken.
  • Github Projects is een projectmanagementtool die naadloos integreert met Github. Hiermee kan je taken beheren, deadlines instellen, vooruitgang tracken en teamleden toewijzen.
  • Copilot is een krachtige AI-assistent die developers helpt helpen om sneller, efficiënter en met minder fouten te werken. Deze kan ook meerwaarde bieden bij het managen van het project zelf.

Demo: Agile Scrum in de praktijk met Github (Copilot)

Agile Scrum biedt een waardevol framework voor projectmanagement in een complexe en snel veranderende omgeving. Door de juiste tools te gebruiken, zoals Github, Github Projects en Copilot, kan je de voordelen van Agile Scrum maximaliseren en succesvolle projecten realiseren.

Tijdens de sessie op de Dag van de Projectmedewerker geef ik je alle nodige inzichten en praktische tips mee om aan de slag te gaan met deze tools.

Praktisch: 17 oktober 2024 – Renson NOA Outdoor Living - Kruisem

Post-its met To do, Doing en Done

Wil je meer weten ?
Wil je je bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen?

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we jouw bedrijf kunnen transformeren met onze expertise in IT-development.