Ontwikkeling van een C# raamwerk voor Potteau Labo

vrijdag 31 augustus 2018
Logo of Potteau Labo Logo of Potteau Labo
High-level software architecture High-level software architecture

Potteau Labo, een fabrikant van (laboratorium) meubilair in Heule, ontwikkelt een aantal van zijn software tools intern door eigen developers. Voor de ontwikkeling van hun nieuwe toepassing hebben ze TRI-S gevraagd een C# raamwerk te bouwen, zodat ze zeker zijn dat ze met een architectuur starten dat overeenstemt met de huidige best-practices.

Het raamwerk bevat een zelfgemaakte workflow engine voor het verwerken van een aantal processen waarbij bestanden aangemaakt moeten worden, data uitgelezen en geschreven moet worden, rapporten moeten aangemaakt worden, enz... en de Workflow Foundation van Microsoft te zwaar voor implementatie bevonden werd. De basis-toepassing is een 3-tier architectuur met een webservice aan serverzijde en een WPF client. Dependency-Injection werd geïmplementeerd met Unity, NHibernate werd gebruikt voor de datalayer.

Voor de WPF gebruikersinterface alsook voor de rapporten, werden de DevExpress componenten gebruikt.

Potteau Labo kreeg alle broncode, samen met een aantal dagen opleiding om te zorgen dat de developers het raamwerk en de gebruikte technologieën beheersen.