Ridder iQ integraties

TRI-S legt zich toe op het bouwen van software op maat, gekoppeld aan Ridder iQ.

Ridder iQ logo

Logo Ridder iQ

De API van Ridder iQ biedt de mogelijkheid om data op te halen, data weg te schrijven en acties uit te voeren in Ridder iQ.

TRI-S heeft ervaring met het bouwen van maatwerk software en heeft eveneens reeds projecten uitgevoerd waarbij Ridder iQ geïntegreerd werd via de API. Mogelijke integratiepunten zijn:

  • het ophalen van de shopfloor data
  • het ophalen van offertes en orders
  • het aanmaken van offertes in Ridder iQ
  • het doorsturen van facturen (documenten) naar Exact Online
  • etc

Hiermee kan u het rendement van uw investering in Ridder iQ verhogen door een reeks applicaties te laten bouwen die de informatie in Ridder iQ ontsluiten naar mensen op de werkvloer toe (bijv. een interne webapplicatie) of naar technici of commerciëlen op de baan (bijv. een app voor op de tablet).

Dit biedt ook de mogelijkheid om uw specifieke informatie te ontsluiten naar externen toe, zoals bijv. een toegang geven aan uw klanten of dealers, zodat ze (bijv.) online offertes kunnen aanmaken of prijzen opvragen.
Ook leveranciers zouden via een applicatie rechtstreeks hun prijzen kunnen doorsturen.

De mogelijkheden zijn legio om op deze manier uw werking te optimaliseren. Neem alvast de eerste stap door ons te contacteren.

 

Logo RAL bv in Eeklo

Logo RAL bv in Eeklo

Case study : maatsoftware voor RAL gekoppeld aan Ridder iQ

Voor RAL bv, een lakbedrijf uit Eeklo, heeft TRI-S een aantal integraties met Ridder iQ uitgewerkt, waaronder:

  • Een interne toepassing waarbij de mensen op de werkvloer een zicht hebben op het aantal m² dat tijdens de shift gestraald, gemetalliseerd en gelakt werd. Het management van RAL kan via dezelfde toepassing statistieken over langere periodes inzien om zo de productiviteit te meten. Alle informatie is afkomstig uit de Ridder iQ database en is real-time gevisualiseerd.
  • Een interne toepassing voor op de tablet waar bij het binnenkomen van materiaal foto's genomen kunnen worden die rechtstreeks in Ridder iQ opgeslagen worden. Ook de lijst van actieve orders kan opgevraagd worden en de basisinformatie, bepaalde documenten en foto's kunnen rechtstreeks vanop de tablet opgevraagd worden.
  • Een webtoepassing waarbij klanten online offertes kunnen aanmaken en een historiek van hun vorige offertes kunnen inzien. Ook de status van hun orders kan online opgevraagd worden. Dit bespaart de administratie veel tijd.